پراپ تریدینگ چیست و معرفی بهترین پراپ ایرانی | ارزیابی تمام پراپ ها

33 بازدید
پراپ تریدینگ

پراپ تریدینگ معادل Proprietary Trading بوده و سرویسی است که شرکت‌های مالی (همانند بانک‌ها، بروکرها، موسسات مالی و ..) ارائه می‌دهند. در پراپ تریدینگ، تریدر با استفاده از سرمایه‌ی شرکت معامله کرده و سود ناشی از معاملات، با درصدی از پیش مشخص، بین شرکت و تریدر، تقسیم خواهد شد. تفاوت این سبک از معامله‌گری با سبک‌های دیگر، این است که نیاز نیست تریدر، هیچ سرمایه‌ای از خود را وارد بازار نماید.

برای فعالیت‌های مالی در بازار فارکس، تریدرها لازم بود تا سرمایه‌ی خود را وارد بروکر نموده و سپس با آن معامله کنند. به صورت معمول، بروکر در ازای ارائه‌ی خدمات، کمیسیون، اسپرد و سوآپ را از تریدر دریافت می‌نمود. اما در این سبک معاملاتی، بروکر بجای کسب درآمد از کمیسیون و …، در سود کسب شده توسط تریدر شرکت خواهد شد.

بدین ترتیب، این یک بازی برد برد بین تریدر و بروکرها بوده تا هر دو، از نوسانات بازارهای مالی، درآمد کسب نمایند. مزیت اصلی پراپ نیز همین بازی برد برد بین بروکر و تریدر است. بدین ترتیب، هم بروکر و هم تریدر در یک سمت قرار گرفته و هدف هردو، انجام معاملات سودآور خواهد بود.

رتبه بندی بروکر ارز دیجیتال در ایران
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    طبق مقاله از وبسایت معتبر اینوستوپدیا، سودآوری پراپ تریدینگ از سرمایه‌گذاری برروی شاخص‌ها، اوراق قرضه و تمامی سبک‌های معاملاتی دیگر، بازده بیشتری دارد.

    آیا پراپ تریدینگ رایگان است؟

    اگرچه در بعضی از بروکرها و شرکت‌های مالی ممکن است عنوان پراپ تریدینگ را مشاهده نمایید، اما این حساب، همانند حساب دمو فارکس بوده و در عمل، هیچگونه سرمایه‌ای در اختیار شما قرار نخواهد گرفت. از آنجاییکه در پراپ، سرمایه‌ی بروکر قرار است توسط افراد معامله شود، طبیعتا پراپ نه تنها رایگان نیست، بلکه لازم است که تریدرها پیش از ارسال درخواست برای دسترسی به سرمایه‌ی شرکت، توانمندی خود را اثبات نمایند. اثبات توانمندی در مرحله‌ای به نام چالش پراپ تریدینگ انجام می‌شود.

    چالش پراپ تریدینگ چیست؟

    بروکرها و موسسات مالی که امکان معاملات پراپ را فراهم می‌کنند، ابتدا چالش‌هایی را برای تریدرها ارائه می‌دهند که در آن، تریدر باید اثبات کند که می‌توانند نه تنها به خوبی از سرمایه‌ی ارائه شده مراقبت نماید، بلکه توانایی کسب درآمد را نیز دارد. چالش‌ها در قالب آزمون‌های یک یا دو مرحله‌ای برگزار شده که تریدر باید در هر مرحله، پارامترهایی را پاس نماید.

    تارگت‌ها و محدودیت‌ها در پراپ تریدینگ

    اگرچه چالش‌های برگزار شده در بروکرها و موسسات مالی ممکن است متفاوت باشد، اما تقریبا در تمامی آن‌ها نیاز است دو یا سه استاندارد زیر رعایت شود:

    • دراودان روزانه (حداکثر میزان از دستدادن سرمایه در روز)
    • دراودان کلی (حداکثر میزان از دست دادن سرمایه)
    • سودآوری معاملات
    • ریسک معاملات
    • مدت زمان معاملات

    در هر چالش، تریدر باید با تکیه بر استراتژی‌های معاملاتی خود، به دنبال کسب حداکثر سود بوده و علاوه بر آن، باید از ضرر زدن به سرمایه، اجتناب کند. هر زمان که ضرر معاملات به حداکثر میزان دراودان (روزانه یا کلی) برسد، تریدر در چالش با شکست روبرو خواهد شد. در صورتیکه تریدر بتواند ضمن اجتناب از حد دراودان، سود لازمه را کسب نماید، در چالش پیروز خواهد شد.

    علاوه بر آن، از آنجاییکه این چالش به منظور ارزیابی تریدر است، بروکرها عموما پارامتر ریسک را در نظر گرفته تا مطمئن شوند که تریدر به صورت اتفاقی یا از روی بخت و اقبال، تارگت‌ها را نزده باشد. به همین جهت نیز برای تریدر، دو پارامتر حداقل زمان معاملات و همچنین میزان ریسک به سود را نیز لحاظ خواهند کرد. هدف از این دو پارامتر، کسب اطمینان خاطر از ترید کردن اصولی و با تکیه بر استراتژی معاملاتی است.

    هدف چالش‌ها در پراپ تریدینگ چیست؟

    همانطور که پیشتر مطرح شد، از آنجاییکه قرار است بودجه بروکر یا موسسات مالی در اختیار ترید قرار گرفته تا با انجام معاملات در بازارهای مالی، برای هر دو طرف سودآور باشد، از همین رو، بروکر به عنوان سرمایه‌گذار، نیاز دارد تا از توانایی تریدر در کسب سود مستمر و کم ریسک از بازار، اطمینان حاصل نماید. بدین ترتیب، چالش‌ها، آزمون‌هایی هستند که در آن، توانمندی و استمرار تریدرها در کسب سود از بازار محک زده می‌شوند.

    دراودان در پراپ تریدینگ چیست؟

    دراودان یا همان DrowDown عبارتی است که در بازار فارکس استفاده شده و به معنای میزان افت سرمایه یا همان ضرر معاملاتی است. دراودان روزانه به معنای میزان افت سرمایه در یک روز و دراودان کلی به معنای میزان ضرر در کل زمان معاملات است. به عبارت ساده‌تر، دراودان مقدار ضرری است که نسبت به سرمایه اتفاق افتاده است. عموما بروکرها، در چالش‌های دو مرحله‌ای، ماکزیمم دراودان روزانه را معادل 5% تعیین می‌کنند.

    پرافیت یا سودآوری در پراپ چیست؟

    یکی از مراحل مهم در پراپ، رسیدن به تارگت سودآوری است. پرافیت یا همان Profit در پراپ که عموما به شکل درصدی بیان می‌شود، میزان سودآوری معاملات تقسیم بر بالانس اولیه (یا کردیت اولیه) است. برای مثال، در اکانت 10 هزار دلاری، اگر مجموع معاملات شما بتواند سودی معادل هزار دلار ایجاد نماید، شما توانسته‌اید پرافیت 10 درصدی را پاس کنید. در نظر داشته باشید که برای لحاظ شدن پرافیت، معاملات باید بسته شوند تا عدد و رقم نهایی، محاسبه شود.

    پرافیت شناور در پراپ چیست؟

    علاوه بر حالت قبلی (محاسبه سود در زمان بسته شدن معاملات)، نوع دیگری از محاسبه سود وجود داشته که در هر لحظه، محاسبه می‌شود. یعنی تمامی معاملات شما باز بوده و در هر لحظه، میزان سودآوری محاسبه خواهد شد. به این حالت، پرافیت شناور گفته می‌شود. از آنجاییکه بازار همواره در حال نوسان است، میزان سود و ضرر معاملات شما نیز در هر لحظه، در حال تغییر است.

    روزهای معاملاتی در پراپ چیست؟

    یکی از محدودیت‌های مهم در چالش‌ها، حداقل روزهای معاملاتی است. از آنجاییکه ممکن است در اثر یک خبر یا شک به بازار، قیمت‌ها جهش یا ریزش نمایند، نمی‌توان مطمئن بود تریدری که از این نوسان، سود بدست آورده، دارای استراتژی معاملاتی واقعی و سودآور باشد. از آنجاییکه سرمایه بروکر یا شرکت پراپ برای مدت زمان زیادی در دست تریدر است، بروکر باید مطمئن شود که تریدر واقعا توانایی کسب سود را داشته و صرفا در اثر یک شانس، سودآوری نداشته باشد.

    از این رو، پارامتر مهم در چالش‌ها، حداقل روزهای معاملاتی است که عموما بین 3 تا 5 روز تعیین می‌شود. تریدری که بتواند در روزهای متوالی، سود از بازار کسب نماید، طبیعتا توانمندی لازم برای همکاری با بروکر را خواهد داشت.

    ریسک معاملات در پراپ تریدینگ چیست؟

    عموما بروکرهای یا شرکت‌های پراپ به دنبال کسب سود کم و با ریسک کم اما به شکل مستمر هستند. این روش، مطمئن‌ترین راه برای افزایش سرمایه در طولانی مدت است. از همین رو، استراتژی‌هایی که در لب شمشیر عمل کرده یا سود سنگین آورده و یا ضرر هنگفت به بار آورد، مورد تایید این سرمایه‌گذاران نیست. از همین رو، یکی از پارامترهای دیگر که برای چالش‌ها تعیین می‌شود، ریسک معاملات است.

    محاسبه ریسک به شکل‌های مختلفی انجام شده و در بین شرکت‌ها، متفاوت است. چند مدل رایج محاسبه ریسک به شرح زیر است:

    • میانگین و انحراف معیار سود/ضررها در معاملات
    • نسبت بیشترین سود/ضرر روزانه به مجموع سود/زیان تمام روزها

    در هر صورت، هدف از این محدودیت، محاسبه میزان ثبات سودآوری معاملات است. هر چقدر میزان ریسک کمتر باشد، استراتژی انتخاب شده توسط تریدر، امنیت بالاتری داشته و مورد تایید بروکر خواهد بود.

    چالش تک مرحله ای یا دومرحله ای

    یکی از سوالات اصلی برای شرکت در چالش، انتخاب بین طرح‌های تک مرحله‌ای یا چند مرحله‌ای است. در اکثر بروکرها و شرکت‌های مالی، به شما این امکان داده می‌شود که از میان طرح‌های مختلف، یک یا چند طرح را انتخاب نمایید. چالش‌ها یا تک مرحله‌ای هستند یا چند مرحله‌ای. اصلی‌ترین تفاوت میان طرح‌های مختلف، تارگت‌ها و محدودیت‌های اعمال شده است. در جدول پایین همین صفحه، تفاوت تارگت‌ها و محدودیت‌ها را می‌توانید بررسی کنید.

    اما به صورت کلی، هر چقدر تعداد مراحل کمتر باشد، حد ریسک و سود، کمتر خواهد بود. یعنی اگر قرار باشد با پاس کردن یک چالش تک‌مرحله‌ای، همکار بروکر شوید، حد ضرر (یا همان دراودان) کمتری برای شما لحاظ خواهد شد. از طرف دیگر، قیمت خرید چالش‌های تک مرحله‌ای، بیشتر از چالشی با مراحل بیشتر است.

    دلیل این امر نیز کاملا مشخص است، هرچقدر که زمان کمتری برای ارزیابی توانمندی تریدر وجود داشته باشد، طبیعتا سختگیری بیشتر بوده تا در مدت زمان کمتر، عملکرد کامل تریدر ارزیابی شود. حال انتخاب میان تعداد مراحل چالش، بر عهده‌ی شما خواهد بود. اگر حس می‌کنید که می‌توانید با محدودیت‌های بیشتر اما زمان کمتر، چالش را پاس کنید، تک مرحله‌ای خریداری کنید و اگر معتقد به سود کمتر اما مستمر هستید، چالش دو مرحله‌ای (یا بیشتر) را انتخاب نمایید.

    کسب درآمد از پراپ تریدینگ برای تریدرها

    در صورتیکه تریدر بتواند چالش را با موفقیت پشت سر بگذارد، عموما هزینه پرداختی برای خرید چالش را دریافت کرده (یا حتی بیشتر از آن را) و یک حساب معاملاتی واقعی (یا همان Real) دریافت خواهد کرد. این حساب معاملاتی دقیقا همان مقدار اعتبار دارد که در مرحله‌ی خرید چالش، انتخاب کرده‌اید.

    در این حساب معاملاتی، تریدر می‌تواند با سرمایه‌ی شرکت، معامله کرده و بخشی از سود کسب شده از معاملات را برداشت نماید. درصد تقسیم سود بین بروکرها و شرکت‌ها متفاوت بوده و حداکثر به 90 درصد از سود معاملات خواهد رسید. این بدان معناست که اگر شما بتوانید با معاملات خود، هزار دلار سود ایجاد کنید، می‌توانید تا 900 دلار را برداشت نمایید.

    قوانین معامله در حساب ریل پراپ

    اگرچه با گذر از چالش‌ها، تریدر عملا به عنوان همکار بروکر شناخته می‌شود، اما معامله کردن با استفاده از سرمایه‌ی بروکر نیز قواعد و محدودیت‌های خود را دارد. در این مرحله نیز بروکر یا شرکت‌های مالی به شما اجازه نخواهند داد تا بیشتر از حد مجاز، ضرر نمایید. در صورتیکه ضرر بیشتر از حد مشخص شود، قرارداد همکاری تریدر لغو خواهد شد.

    در این مرحله، هیچ محدودیتی برای کسب سود وجود نداشته، اما عموما محدودیت‌هایی برای زمان برداشت سود اعمال می‌شود.

    قوانین برداشت سود در پراپ تریدینگ

    در بروکرها و شرکت‌های مالی، عموما شرایطی مبنی بر زمان برداشت سود اعلام شده است. عموما حداقل فاصله‌ی زمانی بین هر دو برداشت را معادل یک هفته الی یک ماه اعلام کرده‌اند. برخی بروکرها، محاسبه‌ی سود کلی و سهم تریدر را در انتهای ماه انجام داده و عملا با این سود، همانند حقوق همکار (کمسیون) برخورد می‌کنند.

    پراپ تریدینگ در بروکر یا شرکت های مالی

    در انتخاب پراپ تریدینگ باید به نکات زیر دقت نمایید. در صورتیکه پارامترهای زیر تایید شد، تفاوتی میان بروکر، بانک، شرکت‌های مالی خصوصی و … وجود ندارد. این پارامترها به شرح زیر هستند:

    • اعتبار ارائه دهنده پراپ
    • میزان سرمایه
    • کیفیت و قیمت چالش‌ها
    • درصد تقسیم سود در حساب ریل
    • دوره‌ی زمانی برداشت سود

    کلاهبرداری پراپ تریدینگ ها

    هدف از ارائه چالش، ارزیابی توانمندی تریدر به عنوان یک همکار بالقوه است. اما متاسفانه شرکت‌هایی وجود دارند که صرفا با فروش چالش، قصد درآمدزایی دارند. این شرکت‌ها نه اعتبار و نه سرمایه نداشته و صرفا با هدف فروش چالش، فعالیت می‌کنند. حتی این امکان وجود داشته که با دستکاری قیمت نمادها، به عمد و کاملا نامحسوس، معاملات تریدرها را تغییر داده تا به هیچ عنوان هیچکس قادر به پاس کردن چالش نشود!

    از همین رو، اولین و مهمترین پارامتر در انتخاب شرکت یا بروکر برای پراپ تریدینگ، اطمینان از صداقت و شفافیت ارائه دهنده‌ی پراپ است. به صورت کلی، می‌توان مطمئن بود که عملکرد بروکرها در ارائه‌ی پراپ، به مراتب بهتر از شرکت‌های مالی دیگر باشد. اگرچه ممکن است استثنا هم وجود داشته باشد، اما بهتر است این خدمت را از بروکر دریافت نمایید که هم اعتبار داشته و هم قطعا سرمایه را در اختیار شما قرار دهد.

    در این مقاله، در خصوص برندهایی که کلاهبرداری انجام می‌دهند، ابراز نظری نخواهیم کرد، اما شما می‌توانید تجربه‌ی خود یا دوستانتان را (ضمن ارائه‌ی مستندات)، در قسمت نظرات این مقاله، بیان نمایید.

    اطمینان از کیفیت پراپ تریدینگ

    همانطور که متوجه شدید، امکان کلاهبرداری در میان ارائه دهندگان پراپ نیز وجود دارد. این کلاهبرداری می‌تواند از طریق فروش صوری چالش، تغییر عمدی قیمت‌ها در مرحله چالش (کندل‌سازی)، تعیین تارگت و محدودیت‌های غیر اصولی، جلوگیری از برداشت و … باشد. بهتر است پیش از انتخاب بروکر یا شرکت مالی، ابتدا مطمئن شوید که در چالش درست و اصولی شرکت می‌کنید.

    بهترین پراپ تریدینگ برای ایرانیان

    انتخاب بهترین پراپ تریدینگ برای ایرانیان کار نسبتا ساده‌ای است. تعداد محدودی از بروکرها و شرکت‌های معتبر به مشتریان ایرانی خدمات می‌دهند. در لیست زیر، بروکرها و شرکت‌هایی که در ایران فعال هستند را به همراه نوع چالش، تعداد مرحله چالش‌ها، تارگت‌ها و محدودیت‌ها و … معرفی خواهیم کرد. شما می‌توانید نظر یا تجربه خود از فعالیت در هر یک را در قسمت نظرات این مقاله، با ما و سایر خوانندگان این مقاله، به اشتراک بگذارید.

    نام چالش‌ها تارگت ها محدودیت ها توضیحات
    اوپو فایننس دو مرحله‌ای پرافیت 20% دراودان روزانه 10%
    دراودان کلی 20%
    حداقل 4 روز معامله
    چالش‌ها از طرف FORFX اجرا میشوند
    فاندد نکست دومرحله‌ای
    تک‌مرحله‌ای
    لایت
    پرافیت مرحله اول 8% مرحله دوم 5%
    پرافیت 10%
    پرافیت 8% و 4%
    دراودان روزانه 5% و کلی 10%
    روزانه 3% و کلی 6%
    روزانه 4% و کلی 8%
    ارائه حساب دمو در پراپ تریدینگ
    پراپی دو‌مرحله‌ای
    جت جامپ
    پرافیت 8% مرحله اول و 4% مرحله دوم
    پرافیت 10%
    روزانه 5% و کلی 12% - حداقل 5 روز ترید
    5% از بالانس اولیه - حداقل 3 روز ترید
    پارامتر ثبات عملکرد و مدیریت ریسک در چالش‌ها محاسبه می‌شود
    تامین سرمایه دومرحله‌ای
    تک مرحله‌ای
    پرافیت 8% مرحله اول و 4% مرحله دوم
    پرافیت 6%
    دراودان روزانه 5% و کلی 12%
    روزانه 2% از بالانس اولیه و کلا 6%
    پارامتر mdl نیز محاسبه می‌شود. حداقل 3 روز ترید معاملاتی
    رابین سود سه مرحله
    تک مرحله‌ای
    هر مرحله 7%
    سود 25%
    روزانه 5% و کلی 12%
    روزانه 2% و کلی 8%
    تخفیف مجدد برای شرکت در چالش در صورت از دست دادن تارگت‌ها در خرید قبلی.
    پراپکو پراپکو
    اقتصادی
    پرافیپت 8% و 5%
    پرافیت 8% و 4%
    روزانه 5% و کلی 12%
    روزانه 5% و کلی 10%
    امکان ساخت چالش اختصاصی بر اساس بالانس اکانت، حد سود و دراودان.
    فنفکس دومرحله‌ای
    تک مرحله‌ای
    -- روزانه 5% و کلی 12%
    روزانه 4% و کلی 8%
    --
    تریدرزکامبت دومرحله‌ای
    تک مرحله‌ای
    مرحله اول 7% و مرحله دوم 5%
    پرافیت 10%
    روزانه ندارد و کلی 6%
    روزانه 3% و کلی 6%
    --
    مای پراپ دومرحله‌ای
    تک مرحله‌ای
    پرافیت 8% و 5%
    پرافیت 12%
    روزانه 4% و کلی 10%
    روزانه 4% و کلی 10%
    --

    پراپ تریدینگ در عمل، ترید کردن با تکیه بر سرمایه‌ی بروکر یا شرکت‌های مالی است. برای اینکه بتوانید به عنوان تریدر همکار فعالیت کنید، لازم است که ابتدا توانمندی خود را به صاحب سرمایه اثبات نمایید. این اثبات توانمندی، از طریق شرکت و پاس کردن چالش‌ها انجام می‌شود.

    برای پاس کردن هر مرحله از چالش در پراپ تریدینگ، باید محدودیت‌ها را رعایت کرده و همچنین به تارگت یا همان اهداف چالش برسید. عموما محدودیت‌ها و تارگت‌ها در هر چالش به شرح زیر  هستند:

    • پرافیت کلی
    • دراودان روزانه
    • دراودان کلی
    • مدت زمان معاملات
    • ریسک معاملات

    بروکرهای نامعتبر و یا شرکت‌های ناشناس ممکن است به روش‌های زیر، کلاهبرداری انجام دهند:

    • فروش چالش بدون پشتوانه
    • دستکاری قیمت و کندل سازی برای بازنده کردن تریدر
    • نداشتن سرمایه واقعی برای ارائه به تریدر
    • جلوگیری از برداشت پول
    چقدر این مقاله رضایت شما را جلب کرد؟
    آیا این مطلب را می پسندید؟

    نظرات

    0 نظر در مورد پراپ تریدینگ چیست و معرفی بهترین پراپ ایرانی | ارزیابی تمام پراپ ها

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

    برچسب ها:
    اشتراک گذاری:
    واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین