کیل زون فارکس
اگر نمیخواهید دائما نگاهتان به چارتهای قیمتی بوده و به صورت شانسی ترید انجام دهید، بهتر است با مفهوم کیل زون فارکس آشنا باشید. از آنجاییکه یادگیری این مفهوم، نیاز به شناخت سشن های فارکس دارد، توصیه میکنیم که اول با سشنها آشنا شده و سپس این مقاله را مطالعه کنید.
کیل زون فارکس چیست؟
به بیان ساده، مناطقی در چارتهای قیمتی هستند که در روند مشخص (با جهت مشخص)، بیشترین احتمال دریافت سود بر اساس پرایس اکشن وجود دارد. این مناطق به نام کیل زون فارکس شناخته شده و دارای سه ویژگی اصلی زیر هستند:
- سطوح باید در چارت روزانه مشخص باشند
- روند چارت کاملا مشخص است
- پس از ناحیهی برگشت رخ میدهند
در ادامه، با بیان مثالهای تصویری هر سه ویژگی به صورت کامل آموزش داده میشوند.
بازگشت قیمت چیست؟
بازگشت قیمت به معنای گذر قیمت از سطح حمایت قبلی و رسیدن به سطح مقاومت جدید و یا گذر از سطح مقاومت قبلی و رسیدن به سطح حمایت جدید است. در این نواحی، بیشترین شانس برای انجام معاملات سودآور بر اساس پرایس اکشن وجود داشته، چرا که تجربه نشان داده است گذر از سطوح مقاومتی و حمایتی، به معنای رسیدن به سطح دیگری است که حد فاصل این دو سطح، بیشترین پتانسیل برای کسب درآمد را دارد. در تصویر زیر، سطح حمایت قبلی، تبدیل به سطح مقاومت جدید شده است.
مثالی در جهت عکس نیز در ادامه نشان داده میشود. در تصویر زیر، سطح مقاومت قبلی پس از شکست و بازگشت قیمتی، تبدیل به سطح حمایت جدید شده و قیمت روند صعودی به خود گرفته است.
سطوح حمایت و مقاومت، یکی از بخشهای اصلی فعالیت در فارکس بوده و یادگیری الگوهای فارکس نیز برای موفقیت در معاملهگری، حیاتی است. این الگوها در تمامی چارتها و در هر تایم فریمی قابل مشاهده بوده و همواره در حال تکرار هستند. در کیل زون فارکس، تریدر زمانی که اولین سطح شکسته شود، به دنبال کسب سود خواهد بود.در حقیقت، زمانی که اولین سیگنال تایید برگشت قیمت ماشهده شد، تریدر میتواند سطح جدید (مقاومت یا حمایت) را به عنوان ملاک کار خود، قرار دهد.
در تصویر زیر که در تایم فریم بالاتر نمایش داده شده است، مشاهده میکنید که بارها و بارها، سطح مقاومت به حمایت تبدیل شده و بالعکس. برای یادگیری کیل زون فارکس باید شناخت خوبی از روندها در فارکس داشته و همچنین بتوان سطوح مقاومت و حمایت را به درستی ترسیم نمود.
آموزش شناسایی کیل زون فارکس
اولین قانون در شناسایی کیل زون فارکس این است که چارت باید در حالت نمایش روزانه یا همان 1D قرار داشته باشد. اگرچه پس از تشخیص کیل زون میتوان معاملات را در فریمهای کمتری همانند 12 ساعته، 8 ساعته و … انجام داد، اما شناسایی این منطقه، فقط در چارت با فریم روزانه امکان پذیر است. سطوح اصلی حمایت و مقاومت باید در فریم یک روزه تعیین شده و استفاده شوند. بنابراین، اگر پس از تعیین سطوح حمایت و مقاومت، تصمیم به تغییر فریم نمایش چارت گرفتید، سطوح شناسایی شده را جابجا نکنید.
در اولین گام، ترند یا همان روند بازار را مشخص نمایید. هر زمان که بازار روند مشخصی نداشته باشد، امکان شناسایی کیل زون فارکس وجود ندارد. اگرچه هنوز هم امکان معامله بر اساس سطوح حمایت و مقاومت وجود دارد، اما هیچگونه Kill Zone در چارت قابل شناسایی نیست. در نظر داشته باشید که در بعضی مواقع، بازار روند مشخصی نداشته و سعی نکنید که حتما خودتان را مجاب نمایید که بازار دارای روند بوده و شما این روند را تشخیص نمیدهید. امکان رنج شدن بازار و نوسان قیمتی در بازهی مشخص (روند خنثی) وجود دارد.
برای شناسایی کیل زون فارکس، باید روندهایی را مشاهده کنید که کاملا بدیهی بوده و حتی افرادی که دانشی از سطح مقاومت و حمایت یا حتی فارکس ندارند، به سادگی میتوانند روند قیمتی را مشاهده نمایند. زمانیکه ترند و روند اصلی بازار مشخص شد، نوبت به شناسایی نواحیای میرسد که دارای بیشترین احتمال انجام تریدهای سودآور باشند. این نواحی همان، نواحی Kill Zone هستند. همانطور که در پرایس اکشن آموزش داده شد، شروع به معاملات نباید بر اساس آخرین کندل یا اولین کندل در زمان بازگشت قیمت باشد، بلکه ملاک ورود به معاملات، عملکرد چندین کندل و مسیری است که دنبال میکنند.
برای فهم بهتر، به چارت روزانهی زیر نگاه کنید. در چارت، روند نزولی کاملا مشهود بوده، سطح حمایت روزانه نیز با تایید چندین کندل مشخص است. پس از شکست قیمتی و ادامهدار شدن توسط چندین کندل، ناحیهی کیل زون فارکس کاملا قابل شناسایی است.
کمین کردن
تریدرهای با تجربه، هیچگاه سراسیمه وارد معامله نشده و ابتدا در کمین خواهند نشست. همواره بخاطر داشته باشید که تریدر نمیتواند روند بازار را تغییر دهد، بلکه باید منتظر لحظهی مناسب نشسته تا بتواند در زمان مناسب، صید خود را بدست آورد. تریدرهای حرفهای، منتظر لحظهی مناسب و سودآور خواهند نشست. اگرچه هر دو تریدر حرفهای و آماتور میتوانند کیل زون فارکس را به درستی تشخیص دهند، اما تفاوتهایی در میان عملکرد این دو وجود دارد.
تریدرهای آماتور ابتدا سیگنال را پیدا کرده و سپس به دنبال روند یا سطوح حمایت و مقاومتی که با سیگنال همخوانی داشته باشد، میگردند. برای مثال، تریدر آماتور ابتدا به دنبال الگوی پین بار گشته و سپس سطح مقاومت یا حمایت را با آن تطبیق داده و در نهایت، روند کلی را بررسی میکنند. بدین ترتیب، بینهایت سیگنال را در چارت مشاهده خواهند کرد که باعث گمراهی آنان خواهد شد. اما متاسفانه هیچکدام از این سیگنالها را نمیتوان سیگنال مطمئنی برای انجام ترید سودآور، در نظر گرفت.
تریدر حرفهای ابتدا کیل زون فارکس را مشخص کرده، سپس در کمین سیگنال معتبر خواهد نشست. یعنی ابتدا بر اساس روند کلی، سپس بر اساس سطوح حمایت و مقاومت باید منتظر ماند و کمین کرد تا سیگنال اختصاصی صادر شود. در چنین زمانی، احتمال انجام معاملهی سریع و پرسود وجود خواهد داشت. همچنین تغییر مستمر تایمفریم برای پیدا کردن سیگنال نیز اشتباه بوده و تریدر حرفهای باید مدت زمانی را منتظر صادر شدن سیگنال ورود به معامله، بماند.
بنابراین، تریدر ابتدا باید نقاط برگشت قیمت را تشیخص داده و کیل زول فارکس خود را مشخص نمایند. سپس باید در چند تایم فریم مشخص، منتظر باشند که بازار در نقطهای مناسب قرار گرفته تا بتوانند صید خود را داشتهباشند.
کسب سود در کیل زون فارکس
اگرچه باید برای ورود به معامله کمین کرد و منتظر ماند، اما تعلل در ورود به معامله نیز جایز نیست. طبیعتا نه تنها نباید زودتر از تریدرهای حرفهای وارد معامله شد، بلکه نباید دیرتر از آنان نیز ترید را شروع کرد. چرا که مدت زمان کسب سود نیز محدود بوده و در صورت تعلل، ممکن است زمانی وارد پوزیشن شد که تریدرهای حرفهای بار خود را بسته باشند. در ادامه، با استفاده از مثالهای واقعی، مراحل شناسایی، کمین کردن و کسب سود از کیل زون فارکس را آموزش خواهیم داد.
مثال کیل زون فارکس
کندل انگلفینگ خرسی
در مثال زیر، روند نزولی مشخص بوده و سطوح حمایت و مقاومت نیز به درستی در تایم فریم یک روزه، ترسیم شدهاند. در ناحیهی کیل زون مشخص شده، کندل انگلفینگ خرسی ایجاد شده که سیگنالی در جهت تایید معاملهی کوتاه مدت پرسود است. بنابراین، امکان کسب سود از معامله کوتاه مدت بر اساس پرایس اکشن، فراهم شده است.
کندل انگلفینگ گاوی در کیل زون فارکس
در این مثال، روند صعودی بوده و در حقیقت از نوع گاوی یا Bullish است. روند صعودی کاملا مشخص بوده و همواره قلههای ایجاد شده بالاتر از قلههای قبلی است. قیمت از سطح مقاومت قبلی رد شده و حال آن را تبدیل به سطح حمایت جدید خود کرده تا منطقه Kill Zone را به تریدر نمایش دهد. با تشکیل کندل انگلفینگ گاوی، سیگنال نهایی نیز برای تریدر صادر شده است.
تفاوت تریدرهای حرفهای با آماتور در این است که حرفهایها منتظر مانده و با اسلحهی اسنایپر، یک معامله را شکار میکنند. این در حالی است که تازهواردان فارکس اسلحهی شکاری در دست گرفته و همزمان چندین ساچمه را روانهی چارتها میکنند. همواره این نکته را به یاد داشته باشید که نمیتوان بازار را مجبور کرد تا در سمت خواستهی شما حرکت کند. اما میتوان بازار را در زمانی که دقیقا در مقابل اسنایپر شما قرار گرفته، شکار کرد. رمز کسب سود و معاملات موفق در فارکس، انتظار و کمین کردن و معامله کردن در زمان مناسب است.
کیل زون فارکس به منطقهای از چارت گفته میشود که بیشترین احتمال کسب سود را داشته باشد. در این منطقه، تریدر میتواند با باز کردن معاملات در جهت روند اصلی بازار، معاملات موفقی انجام دهد. در این ناحیه، تریدر باید منتظر سیگنالهای تایید جهت ورود به معامله مانده و در لحظهی مناسب، پوزیشن خود را باز کند.
برای شناسایی Forex Kill Zone باید سه ویژگی را به ترتیب در چارت مشاهده کنید. اول از همه باید چارت در حالت روزانه قرار گرفته باشد. دومین نکته ترسیم سطوح حمایت و مقاومت روزانه است. سومین نکته نیز برگشت قیمت و تبدیل شدن سطح مقاومت به حمایت یا بالعکس است. در چنین حالتی، کیل زون فارکس شکل گرفته و باید از اندیکاتورها یا الگوها استفاده نمود تا پوزیشنهای مناسبی را باز کرد.
عالی بود.
32