الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن چیست؟

3556 بازدید
الگوی پروانه

الگوی پروانه

هنگامی که معامله فارکس را انتخاب می کنید، کلید موفقیت دانستن الگوهای فارکس است. هنگامی که الگوهای معاملاتی از جمله الگوی پروانه مورد بحث قرار می‌گیرند، یکی از نام‌هایی که به طور مداوم تکرار می‌شود الگوی گارتلی است. الگوهای هارمونیک او به طور معروف با نمودارخوانی پیوند خورده و امروزه به اندازه سال 1935 میلادی که برای اولین بار این الگوها در کتابش به نام سود در بازار سهام شرح داده شد، کاربرد دارد.

اگرچه چندین الگوی هارمونیک وجود دارد (از جمله الگوهای خفاش، خرچنگ، کوسه و گارتلی و …) اما الگوی پروانه برجسته‌ترین آنها است. یک تحلیل کامل به شما کمک می‌کند تا درک کاملی از چیستی این الگوها، نحوه عملکرد آنها و نحوه استفاده از آنها داشته باشید.

الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    الگوی پروانه چیست؟

    الگوی پروانه، به عبارت ساده، یک الگوی معکوس با چهار پایه است. این الگو شبیه به الگوی گارتلی است، به این معنا که با چهار خط XA و AB و BC و CD مشخص می‌شود. الگوی پروانه به شما کمک می‌کند تا پایان حرکت قیمت را شناسایی کنید، به این معنی که می‌توانید در طول معکوس شدن قیمت، وارد بازار شوید.

    دو مسیر وجود دارد: روند صعودی که در آن خرید می‌کنید و روند نزولی که در آن می‌فروشید. دقت در استفاده از الگوهای پروانه بسیار مهم است، زیرا داشتن دقت به معامله‌گر اجازه می‌دهد تا اشتباهات را حذف کند.

    الگوی پروانه نزولی

    در زیر، نمونه‌ای از الگوی پروانه نزولی را مشاهده می‌کنید که در نمودار جفت ارز GBP/USD ایجاد می‌شود. به شاخص استحکام نسبی زیر توجه کنید، که روند نزولی را با نشان دادن سطوح بسیار بیش از حد خرید که نشان دهنده افت قیمت است، تایید می کند:

    الگوی پروانه در روند نزولی
    به نقاط XABCD در تصویر دقت کنید

    ساختار الگوی واقعی را می‌توان به روش‌های متعددی تفسیر کرد که می‌تواند برای معاملات فارکس اعمال شود، و دلیل آن این ست که الگوی پروانه (بر خلاف الگوی گارتلی) به تریدرها این امکان را می‌دهد که در سطوح کف و سقف جدید، معاملات لانگ یا شورت را اجرا کنند. این امر به این دلیل است که موج D الگوی پروانه به موقعیتی فراتر از شروع موج XA رسیده و الگوی پروانه به نقطه B بستگی دارد. نقطه B ساختار الگو را تعریف کرده و سایر اندازه‌گیری‌ها را تعیین می‌کند که فرصت‌های معامله در الگو را تعیین می‌کند.

    مقایسه با الگوی گارتلی

    شباهت‌های گارتلی و الگوی پروانه در ساختار آنها نهفته است: پنج نقطه و چهار خط. با این حال، چند تفاوت مهم نیز وجود دارد. خارج از آنچه در بالا به طور خلاصه به آن اشاره شد، قابل توجه‌ترین تفاوت این است که پروانه یک الگوی گسترده (اکستنشن) است، نه یک الگوی اصلاحی، به این معنی که نقطه D پروانه فراتر از نقطه شروع X گسترش می‌یابد.

    در نمودار جفت ارز EUR/JPY زیر، توجه کنید که چگونه نقطه D تنها یک بازگشت به سمت X را نشان داده و نه یک گسترش فراتر از آن. این ویژگی کلیدی نشانگر الگوی گارتلی است تا الگوی پروانه ای.

    در گارتلی، نقطه D پایینتر از X است.

    علاوه بر این، طبق آمار، یک الگوی پروانه ای نسبت به الگوی گارتلی، احتمال بیشتری برای یک معامله موفق را ارائه می‌دهد. یکی دیگر از عوامل قابل توجه این است که معکوس ها پس از اتمام پروانه نیز تیزتر هستند.

    مزایای استفاده از الگوهای پروانه

    با توجه به کاربرد گسترده آنها، جای تعجب نیست که الگوهای پروانه مزایای متمایزی را برای معامله گران فارکس ارائه می دهند. این مزایا عبارتند از:

    • شناسایی و درک الگوهای پروانه آسان است. برای معامله‌گران مبتدی، الگوهای پروانه‌ای نسبت به سایر انواع الگوهای نمودار قابل دسترس‌تر و قابل شناسایی‌تر هستند که می‌تواند آنها را در ابتدای توسعه استراتژی معاملاتی شما به یک الگوی محبوب تبدیل کند. حتی برای معامله گران با تجربه، طراحی الگوی ساده می‌تواند به دلیل سهولت استفاده جذاب باشد.
    • در مقایسه با سایر الگوهای نمودار، الگوهای پروانه می‌توانند سیگنال‌های قوی ارائه دهند. هیچ الگوی نموداری بی‌خطا نیست و حتی قوی‌ترین اندیکاتورهای فارکس نیز می‌توانند تریدر را در هر معامله‌ای به بیراهه بکشانند. به طور مشابه، هرگز توصیه نمی‌شود که معاملات و/یا استراتژی معاملاتی خود را بر اساس یک الگوی نموداری واحد قرار دهید. گفته می‌شود، الگوهای پروانه‌ تا حد زیادی مورد توجه قرار می‌گیرند، زیرا آنها منبع ثابت‌تری برای درک دقیق فارکس هستند.
    • شواهد تاریخی نشان می‌دهد که الگوی پروانه یکی از بهترین راه‌ها برای شناسایی فرصت‌های سود است. بسیاری از تریدرهای باتجربه بر این باورند که ارزش پیش بینی یک الگوی پروانه‌ای بالاتر از سایر الگوها از جمله الگوی گارتلی است.

    معایب استفاده از الگوهای پروانه ای

    معامله گران فارکس هنوز در جستجوی الگوی نمودار کاملی برای اطلاع رسانی در معاملات هستند که در هر معامله سودآور باشد. در نتیجه، حتی ابزارهای پرکاربرد مانند الگوهای پروانه‌ای دارای اشکالات و معایب خاصی هستند که تریدرها باید به آنها توجه داشته باشند. این معایب شامل:

    • معاملات الگوی هارمونیک به دانش گسترده تری از تجزیه و تحلیل فارکس برای ایجاد زمینه الگوهای پیش بینی نیاز دارد. به دلیل ساختار سخت این الگو، ترکیب الگوی پروانه با سایر اندیکاتورها و الگوهای نمودار برای تایید تنظیمات و سیگنال‌های ارائه شده توسط این الگوی نموداری بسیار مهم است.
    • ساختار سخت می‌تواند نقطه ناامیدی برای برخی از معامله گران باشد. به دلیل قوانین سطوح اصلاح فیبوناچی، توسعه الگوهای پروانه‌ای غیر معمول بوده و بسیاری از معامله گرانی که به دنبال الگوهای پروانه‌ای در حال توسعه هستند، در نهایت از تحقق ناموفق الگوی کامل ناامید می‌شوند. این امر می‌تواند منجر به هدر رفتن انرژی در نظارت بر تنظیمات شود.
    • به طور کلی، الگوی پروانه‌ای کمتر از گارتلی شناسایی می‌شود. از آنجایی که الگوی گارتلی رایج‌تر است و درک مشابهی را بر اساس نقاط داده‌ای قابل مقایسه ارائه می‌دهد، معامله‌گران ممکن است آن را کاربردی‌تر از الگوهای پروانه‌ای بدانند.

    برای بسیاری از معامله‌گران، استفاده موفقیت‌آمیز از الگوی پروانه نیاز به یک فرآیند آزمون و خطا دارد. اگر به تازگی شروع به استفاده از الگوی پروانه در معاملات کرده‌اید، می‌توانید در طول مسیر انتظار خطاهایی را داشته باشید – هم از نظر تشخیص الگوهای مفید پروانه‌ها و هم در زمینه سازی مناسب آنها برای اتخاذ قوی‌ترین تصمیم معاملاتی.

    تشخیص الگوی پروانه در چارت

    پیشتر گفته‌ایم، و باز هم خواهیم گفت: الگوهای پروانه‌ای چیزی بیشتر از یک شباهت ساده به الگوهای گارتلی دارند. نمودار قیمت هر دوی این الگوها از نظر ظاهری به شکل یک «W» یا «M» به‌شدت اریب است.

    نکته کلیدی برای تشخیص الگوی پروانه و متمایز کردن آن از الگوی گارتلی این است که یک الگوی پروانه‌ای در زمان کنار هم قرار گرفتن دو سطح توسعه فیبوناچی مختلف به پایان می‌رسد، اما الگوی گارتلی در کنار هم قرار گرفتن یک اصلاح فیبوناچی و توسعه فیبوناچی تکمیل می‌شود. زیبایی الگوهای پروانه‌ای از طریق تقارن آنها حاصل شده، که بین دو مثلثی که در نقطه B به هم متصل می‌شوند، رخ می‌دهد. مانند سایر الگوهای هندسی، با نهایی شدن الگو در نقطه D، سیگنال فروش یا خرید صادر می‌شود.

    به طور طبیعی، تریدرها مشتاق هستند تا این الگوها را در حالی که در حال رشد بوده و به امید به حداکثر رساندن درآمد بالقوه خود شناسایی کنند. با توجه به اینکه الگوی پروانه‌ای یک الگوی پنج نقطه‌ای است، توسعه آن زمان برده و هرکسی که نمودارهای پروانه‌های در حال پیشرفت را تماشا می‌کند، احتمالا بسیاری از نقاط شروع نادرست را شناسایی می‌کند.

    گفته می‌شود، برخی از نقاط داده می‌توانند به نشان دادن پتانسیل الگوی پروانه کمک کنند. یکی از این نقاط سطح اصلاحی AB است. بازگشت ایده آل برای این خط 0.786 است. اگر این پیشرفت را مشاهده کردید، سه پنجم راه را به سمت یک پروانه طی کرده‌اید. به طور مشابه، بازگشت از نقاط A تا C برای نشان دادن ادامه پیشرفت باید نزدیک به نقطه 0.527 باشد.

    تشخیص روند صعودی و نزولی

    یکی از ساده ترین ویژگی های الگوهای پروانه ای این است که چگونه جهت گیری آنها به راحتی تنظیمات صعودی و نزولی را نشان می‌دهد. به عنوان مثال، هنگامی که نقاط X و D پایین تر از نقاط A و C در نمودار قرار دارند، این نشان دهنده یک روند صعودی است. الگوی پروانه‌ای نشان می‌دهد که پس از رسیدن نقطه D به اصلاح کامل، افزایش قیمت محتمل است.

    از سوی دیگر، زمانی که نقاط X و D بالای نقاط A و C قرار می‌گیرند، یک روند نزولی مشخص می‌شود و یک الگوی پروانه‌ای معکوس از یک روند صعودی ایجاد می‌کند. استراتژی معاملات نزولی نیز شبیه تنظیمات صعودی است. هنگامی که خط CD به توسعه کامل فیبوناچی خود می‌رسد، الگوی پروانه کاهش قیمت بعدی را پیش بینی می‌کند.

    از آنجایی که الگوهای پروانه‌ای به عنوان یک استراتژی تجاری بسیار غیر رایج هستند، معمولا اولین شاخص یا الگوی نموداری هستند که برای ارزیابی یک معامله استفاده می‌شود. به جای روی آوردن به الگوهای پروانه‌ای برای تایید سیگنال‌های صعودی یا نزولی از جنبه‌های دیگر استراتژی معاملاتی خود استفاده کنید. بهتر است با شناسایی الگوی پروانه ای و سپس استفاده از سایر اندیکاتورها و/یا الگوهای نمودار برای تایید نزولی یا صعودی بودن، تحلیل معامله را آغاز کنید و بعد از آن یک پوزیشن را باز کرده و یا ببندید.

    این الگوهای پروانه‌ای همچنین می‌توانند به شما کمک کنند تا در صورت اشتباه بودن تحلیل، یک حد ضرر را در بالا یا پایین نقطه D تنظیم کنید تا ضرر خود را به حداقل برسانید. سایر اندیکاتورها، مانند شاخص‌های حجم، می‌توانند به شما کمک کنند قبل از بسته شدن و کسب سود در افزایش یا کاهش قیمت، تعیین کنید که چه مدت باید یک پوزیشن را حفظ کنید.

    آموزش الگوی پروانه

    احتمالاً در مورد الگوهای پروانه ای که به طور معمول در محافل مالی بحث می شود، شنیده اید، که نشان می دهد چقدر این الگوها رایج هستند. در اینجا اساسی ترین قوانین در مورد الگوهای پروانه را بیان می‌کنیم.

    • نقطه شروع، خط XA است که اساس الگو و هر چیزی که خط را دنبال می‌کند، است.
    • خط AB نمی‌تواند از نقطه X پیشی بگیرد.
    • خط BC نمی‌تواند از نقطه A فراتر رود.
    • خط CD باید از نقطه X فراتر رود (برخلاف الگوی گارتلی که در بالا توضیح داده شد).
    • نقطه پایانی D در CD باید معادل یا بالاتر از نقطه B باشد.

    همچنین مهم است که توجه داشته باشید که الگوی پروانه باید دارای الگوی “AB برابر با CD” باشد که این به عنوان پیش شرط لازم است.

    کاربرد الگوی پروانه در فارکس

    فرقی نمی‌کند که یک تریدر مبتدی باشید یا یک سرمایه گذار با تجربه – هرگز نباید اثربخشی الگوهای نمودار را به عنوان ابزار معاملاتی دست کم بگیرید. زمانی که نوبت به سیگنال دادن به یک بازگشت یا ادامه روند فعلی و شناسایی نقاط ورود و خروج برای یک پوزیشن می‌رسد، این الگوها بسیار مهم هستند. الگوهای پروانه ای، به طور خاص، می‌توانند در تشخیص تعیین پایان حرکت قیمت کمک کنند.

    هنگامیکه الگوهای پروانه‌ای به طور موثر مورد استفاده قرار گیرند، می‌توانند عملکرد قیمت آتی را با احتمال زیاد پیشبینی کرده و آنها را به ابزاری ضروری در میان معامله گران در بازار فارکس تبدیل کنند.

    الگوی پروانه از پنج نقطه در چارت تشکیل شده که با نام های XABCD می‌شناسند. اگر این نقاط به نحوی قرار گیرند که شکل W یا M را به شکل مورب تشکیل دهند (با تقارن دو طرف) الگوی باترفلای تشکیل شده است که می‌توان از آن به عنوان یک سیگنال یاد کرد.

    الگوی پروانه

    طبق آمار، یک الگوی پروانه‌ای نسبت به الگوی گارتلی، احتمال بیشتری برای یک معامله موفق را ارائه می دهد.

    • نقطه شروع، خط XA است که اساس الگو و هر چیزی که خط را دنبال می‌کند، است.
    • خط AB نمی‌تواند از نقطه X پیشی بگیرد.
    • خط BC نمی‌تواند از نقطه A فراتر رود.
    • خط CD باید از نقطه X فراتر رود (برخلاف الگوی گارتلی که در بالا توضیح داده شد).
    • نقطه پایانی D در CD باید معادل یا بالاتر از نقطه B باشد.
    چقدر این مقاله رضایت شما را جلب کرد؟
    آیا این مطلب را می پسندید؟

    نظرات

    0 نظر در مورد الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن چیست؟

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

    برچسب ها:
    اشتراک گذاری:
    واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین